Piknik promujący przetwory zbożowe w Słupi

W dniu 12 czerwca odbył się Piknik promujący spożycie przetworów zbożowych z polskich zbóż zorganizowany przez Świętokrzyską Izbę Rolniczą i Krajową Radę Izb Rolniczych. Piknik był imprezą towarzyszącą Dniu Pola organizowanego przez COBORU Stację Doświadczalną w Słupi Jędrzejowskiej. Otwarcia imprezy dokonał Prezes Świętokrzyskiej Izby Rolniczej Mirosław Fucia wraz z Dyrektor Stacji Doświadczalnej Ewą Kotarską. W imprezie uczestniczyli rolnicy, producenci zbóż z województwa świętokrzyskiego, dzieci i młodzież szkolna oraz okoliczni mieszkańcy. Gośćmi byli także Wicewojewoda Świętokrzyski Michał Skotnicki oraz przedstawiciele i szefowie instytucji okołorolniczych. W trakcie Pikniku czas umiliła kapela oraz występy uczniów szkół z gminy Słupia. Odbyły się także konkursy rysunkowe dla dzieci i dorosłych z nagrodami. Serdecznie dziękujemy przybyłym Gościom za udział w Pikniku oraz wspólnie spędzony czas. Więcej zdjęć w naszej Galerii https://tiny.pl/ccqyk2m2